+86-029-81161513

Неизправности и методи за отстраняване на неизправности на помпения блок на лъча

Aug 03, 2024

1. Разклащане на помпения агрегат

Причина: Неправилна конструкция на основата

Решение: Правилно според чертежа

2. Разместване между частите

Причина: Неправилна инсталация налъчева помпа

Решение: Коригирайте неправилните точки на сглобяване според ръководството

3. Вибрация на рамката или конската глава, моторът издава неравномерен шум

Причина: Разхлабени свързващи болтове между рамката и основата, скоростната кутия и основата или основата и основата

Решение: Затегнете всички свързващи болтове и редовно проверявайте тяхната стегнатост

4. Разхлабен щифт на манивела в отвора на манивелата или периодичен шум поради аксиално изместване

Причини:

① Прекомерно натоварване на точката на окачване на конска глава, твърде много ходове

② Гредова помпадисбаланс

③ Неправилна връзка между мотовилката и манивела

④ Лошо прилягане между щифта на манивелата и отвора за щифта на втулката на вала

⑤ Замърсени свързващи повърхности на коляновия щифт и отвора за щифта

Решения:

① Регулирайте отново параметрите според техническите спецификации на ръководството

② Регулирайте баланса

③ Коригирайте монтажната позиция на свързващия прът и манивела

④ Затегнете контрагайката, приложете мерки против разхлабване

⑤ Почистете щифта и дупката за щифта

5. Триене на мотовилката в манивела или плосък блок

Причина: Изкривена инсталация на греда

Решение: Регулирайте подвижната греда, за да подравните нейната надлъжна централна линия с надлъжната централна линия на скоростната кутия

6. Прекъсната връзка между манивелата и коляновия вал на скоростната кутия, манивелата скача силно

Причини:

① Разхлабени болтове на диференциала на манивелата

② Повреден шпонков канал или шпонка на вала

Решения:

① Затегнете болтовете на диференциала

② Сменете с нов ключ, монтирайте в нов шпонков канал на 90 градуса от стария

7. Изместване на лагера или корпуса на лагера

Причина: Разхлабени болтове

Решение: Затегнете болтовете

8. Огъване на U-болт

Причина: Пролука между опората на подвижната греда и подложката

Решение: Затегнете болтовете

9. Аксиално изместване на подвижната греда

Причина: Разхлабени U-болтове

Решение: Затегнете болтовете

10. Повреда на спирачката или автоматично спиране

Причини:

① Неправилно регулирана спирачна хлабина

② Износена спирачка (спирачни накладки)

③ Замърсяване с масло на спирачния барабан и спирачната лента (накладки)

Решения:

① Регулирайте регулиращата гайка, за да постигнете необходимата спирачна хлабина

② Сменете спирачната лента (накладки)

③ Почистете спирачния барабан и спирачната лента (накладките) с бензин

11. Чукане в скоростната кутия

Причини:

① ЛошГредова помпабаланс

② Хлабаво прилягане между зъбното колело на вала и вала, причиняващо изместване

③ Прекомерно износване или счупване на предавката

④ Износени или повредени лагери

Решения:

① Регулиране на баланса

② Сменете скоростната кутия

③ Сменете скоростната кутия

④ Сменете лагерите

12. Силно точково износване или надраскване на зъбни колела на скоростната кутия при добри условия на смазване

Причина: Претоварване на предавката

Решение: Намалете натоварването

13. Неравномерно опъване на теленото въже в закачалката

Причина: Въжето прескочи канала и се заби

Решение: Регулирайте хлабината между шайбата на стоманеното въже, дъговата плоча на конската глава и притискащата плоча на стоманеното въже

14. Хлабава връзка между закачалка и полиран прът

Причина: Несъответствие между спецификациите на полиран прът и скоба за прът

Решение: Използвайте подходящи скоби за пръти

15. Разхлабване на колана, причиняващо приплъзване на колана

Причини:

① Износени зъби на клемата

② Равномерно удължение на колана

③ Използвани непоследователни дължини на коланите

④ Хлабава фиксация на плъзгащата релса на главния двигател

⑤ Замърсяване с масло върху ремъчната шайба и ремъка

Решения:

① Сменете скобите на пръта

② Регулирайте централното разстояние

③ Заменете с комплект колани с еднаква дължина

④ Регулирайте централното разстояние и затегнете болтовете

⑤ Почистете ремъка и ремъчната шайба

Vigor ще ви предостави надеждно решение, моля свържете се с нас наinfo@vigorpetroleum.com.

Изпрати запитване
陕公网安备 61019002000514号